Εκτύπωση

Διατροφικές συμβουλές για άτομα με υπερουριχαιμία

 

ΤΡΩΤΕ ΑΝΕΤΑ

Ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, λαχανικά

Χορτόσουπα, ελιές, τουρσί, μπαχαρικά, καρυκεύματα, ξύδι

Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, αυγά, μέλι

Φρούτα, χυμούς φρούτων, ποπ κορν, φυστίκια

 

ΤΡΩΤΕ ΜΕ ΜΕΤΡΟ

Κρέας 90-120gr/μερίδα (μοσχάρι, χοιρινό, κατσίκι, αρνί, πουλερικά)

Ελαιόλαδο, βούτυρο, μαγιονέζα light, μαργαρίνη, ζάχαρη, γλυκά, παγωτό, ζελέ, μαρμελάδα, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς

Ψάρια και οστρακοειδή (εκτός των απαγορευμένων)

Φακές, φασόλια, αρακάς, κουκιά, μανιτάρια, σπανάκι, σπαράγγια, κουνουπίδι, ντομάτα

Καφές, τσάι, κακάο, ανθρακούχα αναψυκτικά, σοκολάτα

 

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ

Τηγανητά, συκώτι, σπλήνας, γλυκάδια, νεφρούς, μυαλά

Σούπες κρέατος, ψαριού, κοτόπουλου

Σάλτσα κρέατος, χήνα, κυνήγι, λαγός, πέρδικα

Σαρδέλες, ρέγγα, αντζούγιες, σκουμπρί, αυγοτάραχο, μαρίδα, γαρίδες, χτένια, μύδια